Objavljeno Petak, 10/02/2017 - 14:54
Kafe-poslastičarnica Ravel (Subotica) preporučuje recept za kolač “Pačije noge”:
Sastojci:
500 gr višanja bez koštica
140 gr šećera
175 gr brašna
100 gr kakaoa
2,5 kg čokoladne kreme
7 jaja
čokoladna glazura
Način pripreme:
U srednjem, četvrtastom kalupu se ispeče piškota od jaja, brašna, šećera i kakaoa. Piškota se ostavi u kalupu, pa se premaže čokoladnim kremom. Preko njega se utapkaju višnje koje se ravnomerno pospu po celom kalupu. Preko njih se opet razlije krem do vrha kalupa. Iseče se na željene parčiće, umače u rastopljenu čokoladnu glazuru i ređa na žici da se ocedi.
Uživajte!
“Kada sam bio mali, sanjao sam da sedim i jedem kolače u Ravelu”- Draško Ređep
Dodaj komentar