Avantura duha | Avantura čitanja | Avantura pisanja

Ad Libitum

Buđenje

Buđenje
Cena600 DIN
PDV (10%)60 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega810 DIN
-+
Marina Tot

Onoga ko veruje da u pragmatičnom vremenu, na prelazu dva milenijuma, metafizička poezija više nije moguća, razuverava tekstualnost „Buđenja“. Nestabilnost duha epohe, u kojem su poljuljane ili pogažene sve vrednosti a da nisu uspostavljene nove koje bi mogle da ulivaju poverenje, u ovoj poeziji rezultuju svedenim i preciznim pesničkim iskazom. Njegova osobenost je da pesničkim iskustvom jedinstva misli i osećanja, istražuje metafizička pitanja života i smrti, opšteg poretka stvari u kojima je čovek samo funkcija kosmičkih sila.

Ćirilica; broširani povez, 93 strana;

Nina od Arabije

Cena1,000 DIN
PDV (10%)100 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega1,250 DIN
-+
Marina Bulatović Barny

Pisan kao kombinacija svojevrsnih putopisnih i dnevničkih zapisa, roman „Nina od Arabije“, zanimljiva je i iskrena priča sa kojom se mnogi čitaoci mogu poistovetiti. Odrasla u Beogradu, igrom sudbine nastanjena u Saudijskoj Arabiji, glavna junakinja svoje doživljaje sa putovanja prožima snovima o životu u Njujorku, ispredajući sagu u kojoj se na svakoj stranici prepliću stvarnost i snovi, realni život i davno izrečene želje. Suptilno razvijeni, događaji koji čine pripovednu potku romana stvaraju neobičnu harmoniju različitosti, reflektujući moderni svet u kome živimo. Uspomene iz detinjstva i mladosti, događaji koji prate pripovedno vreme u kome se junakinja hrabro suočava sa izazovima ranih četrdesetih godina sopstvenog života, i snovi o budućnosti koji će se, sigurna je Nina, jednog dana ostvariti, asocijativno su povezani. 

Roman o ljubavi, veri i nadi. Pročitajte ga! Uživaćete!

Latinica; tvrd povez, 231 strana;

Komarac sa drvenom nogom

Komarac sa drvenom nogom
Cena1,000 DIN
PDV (10%)100 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega1,250 DIN
-+
Aleksandar Demajo

Šta je to sistem „dobrovoljne samodovoljnosti“ u zemlji čiji je raspad sprečila čvrsta vojna pesnica i stvorila društvo orvelovskog tipa? U kakvoj vezi su džinovske morske lignje sa zelenom modifikovanom materijom od koje zavisi opstanak totalirarnog ustrojstva zajednice? Priča o neobičnoj morskoj avanturi dvojice prijatelja vodi čitaoca od stolova gradskih kafana prestonice ka dalekim jadranskim ostrvima Visu i Palagruži, u skrivanje i ronjenje izmedju morskih školjeva gde vrebaju patrolni brodovi, odlučni da po svaku cenu zaustave dvojicu glavnih junaka u njihovim pomorskim istraživanjima. Svojevrsni kolaž satire, avanture, erotike i misterije.

Latinica; tvrd povez, 226 strana;

Oni će (opet) doći

Oni će (opet) doći
Cena650 DIN
PDV (10%)65 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega865 DIN
-+
Milenko Popadić

Roman koji se čita sa znatiželjom. U formi fantastične mitske priče govori o večnim temama borbe Dobra i Zla, kao i o snazi iskrene i istinske ljubavi.

Latinica; broširani povez, 176 strana;

Povratak košave u Beograd

Povratak košave u Beograd
Cena550 DIN
PDV (10%)55 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega755 DIN
-+
Neda Kovačević

Roman o ljubavi, poverenju, prijateljstvu, nostalgiji... Roman, pre svega, o Beogradu. O njegovoj lepoti i neshvatljivoj snazi kojom ljude vezuje za sebe. Roman u kome sa svake stranice odzvanjaju zvukovi pesama EKV.

 

Ćirilica; broširani povez, 252 strane;

Tajna vile Moro

Tajna vile Moro
Cena699 DIN
PDV (10%)70 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega919 DIN
-+
Miljan Marković

U čemu je tajna vile Moro? Ko su njeni stanari i gosti? Kakav je njihov život izmedju iluzije i stvarnosti? Kakve izazove nameće traganje za sopstvenim identitetom i potreba da se prevaziđe sopstvena priroda? O ovoj i drugim vaznim temama u borbi dveju vrsta, ljudi i vampira, otkrijte u uzbudljivo i nepredvidivo napisanom žanrovskom romanu Miljana Markovića "Tajna vile Moro".

Latinica; broširani povez, 198 strana;

Komandant i Margita

Komandant i Margita
Cena800 DIN
PDV (10%)80 DIN
Troškovi slanja150 DIN
Svega1,030 DIN
-+
Neda Kovačević

Roman u kome se kao jedan od junaka pojavljuje, i kao dobri duh prožima ga od početka do kraja, Margita Stefanović, pored Milana Mladenovića, spiritus movens kultne grupe poslednjih decenija XX veka, EKV.
Uzbudljiva priča o neobičnom četvorouglu, s tenzijom napetog trilera.
Lako se čita i dugo pamti.
Ubistvo. Misterija. Ko je ubica? Ko ubijeni?
Pisac romana suočen s likovima koje je stvorio. Ko koga, zapravo, stvara?
Ko piše? Ko su čitaoci? Ko junaci? Da li je moguće to razlučiti?

Ćirilica; broširani povez; 106 strana;

Subscribe to RSS - Ad Libitum

VRH