Avantura duha | Avantura čitanja | Avantura pisanja

Beo Dance 2

Po uspešno završenoj osnovnoj obuci, zainteresovani polaznici mogu nastaviti svoje plesno usavršavanje u okviru sportsko-takmičarskih grupa, koje su, takođe, podeljene po uzrastu, ili u okviru revijalnog plesnog ansambla.

Sportski – takmičarski ples

Sportski ples je izuzetno atraktivna, međunarodno priznata i standardizovana sportska disciplina. Podrazumeva pet latinoameričkih (sambu, cha-cha-cha, rumbu, paso doble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox, quickstep) sa precizno definisanim pravilima. Jedinstveni spoj sporta i umetnosti, koji se ogleda u sportskom plesu, omogućava svakom plesaču razvoj osobina ličnosti koje se smatraju indikatorima većeg stepena zrelosti i integrisanosti mladih osoba.

Naši plesni parovi osvajači su brojnih titula državnih prvaka u svim disciplinama i kategorijama. Veoma uspešno predstavljaju zemlju na međunarodnim takmičenjima i zvaničnim svetskim i evropskim prvenstvima.

Zbog svog umeća, kvaliteta i atraktivnosti, naši plesači su veoma često angažovani prilikom snimanja filmova, spotova i reklama, kao i u raznim TV emisijama.

Formacijski ples

Plesni klub Beodance poznat je i po svojim formacijskim timovima. Formacijski ples podrazumeva tim od šest ili osam parova koji izvode koreografiju na određenu temu. Formacijski “A“ tim Beodance-a osnovan je 2000. godine kao prvi ansambl u našoj zemlji koji se bavi formacijskim plesom, a već 2004. godine na prvom zvaničnom takmicenju postaju državni prvaci. Od 2004. godine učestvuje na svetskim i evropskim prvenstvima kao predstavnik Srbije. Treneri i koreografi „A“ formacijskog tima su Milena Zogović i Slobodan Milekić. Pored „A“ formacijskog tima, osniva se i „B“formacijski tim, koji se od 2009. akivno uključuje u sistem takmičenja Plesnog saveza Srbije. Treneri „B“ formacijskog tima su Antal Gece, Bojana Bobić-Gece i Snežana Mohar.

Formacijski timovi Beodance-a ove, 2011. godine postižu najveći uspeh, osvajajući prva dva mesta na ovogodišnjem državnom prvenstvu i, kao takvi, predstavljaće našu zemlju na Evropskom i Svetskom prvenstvu ove godine.

Koreografija „Bollywood“ (2011. god.)

Koreografija „Disco Eruption“ (2009-2010. god.)

Koreografija „Latino Legends“ (2007-2008. god.)

Revijski ansambl

Plesni klub Beodance od svog osnivanja pažnju posvećuje svom revijskom ansamblu, koji je sastavljen od članova formacijskog tima, aktivnih i bivših takmičara, kao i od polaznika škole plesa koji se plesom bave dugo godina. Revijski ansambl je osnovan zbog potreba šou nastupa, kako na domacim, tako i na inostranim takmicenjima, plesnim revijama, kao i za potrebe raznih televizijskih emisija, odnosno gde god se pojavi potreba za angažovanjem plesnih parova koji mogu napraviti šou tačku na neku odredjenu temu.

Neke od poznatijih tačaka našeg revijskog ansambla:

Swing

Salsa vs Swing

Salsa L.A. Style

Thriller

Bachata

Dodaj komentar


VRH