Avantura duha | Avantura čitanja | Avantura pisanja

ПОЕТИКА КАМЕРНИХ ПРОСТОРА У ПРОЗИ МИЛОША ЦРЊАНСКОГ

Svega: 
Cena 1.500,00 DIN 
PDV (10%) 150,00 DIN 
Troškovi slanja 300,00 DIN 
PDV (20%) 60,00 DIN 
Svega 2.010,00 DIN 
-+
Настасја Писарев
Студија „Камерни простори у прози Милоша Црњанског“ се са широким књижевно-теоријским и културолошким приступом бави поетиком камерних простора у прози Милоша Црњанског од његових романа и приповетки, до путописа, есеја и новинских текстова. На приступачан начин истражује значења камерних простора у контексту прозног опуса Црњанског, али и у ширем културном контексту, укључујући и занимљиве и интригантне паралеле са примерима из популарне културе.
Први део („На путу“) описује поетику пролазних затворених простора који имају везе с путовањем као што су транзитни простори станица, затворени простори превозних средстава (возова, аутомобила, авиона).
Други део (“Ка циљу”) подељен је на три већа одељка. Први истражује могуће инверзије простора дома као што су транзитни простори хотела и болница (као привременог дома) или посебно маркирани простори гробља, вртова и огледала. Други је окренут урбаним просторима и личним местима у граду. Трећи детаљно истражује поетику дома, односно куће, и начине на који је она приказана у прози Милоша Црњанског.
 
Латиница, тврд повез, 333 стране.

VRH